mandag 29. oktober 2012

Vintern er kommet

Da har vinteren for lengst gjort sitt inntog oppe i nord.  Enkelte steder ligger det allerede vel 1 meter snø.
Hva er vel mer naturlig en et besøk på ekornforinga. Med full sekk,stativ og annet utstyr i begge hendene bar det avgårde på noen "forbanna" dårlige hyttetruger. Med en rygg som heller ikke spiller på lag brukte jeg nok nærmere 1 time i dyp snø. En tur som vanligvis tar 10 min.
Ved ankomst ser jeg et par ekorn,men kan ikke finne skjulet,ikke rart da all snøen har klappet det til bakken.
Er bare og få snøen av og se om rakkelverket kan stå på egne ben. Det kan det,men med knekte stenger,et stort hull i taket (40x40 cm) og en glidelås som ikke fungerer blir det en kald fornøyelse.

Sitter i 3-4 timer uten og se snurten av de små "rakkerne",forbanner meg høylydt på at jeg skal sitte omså til det blir mørkt,for ekorn på snø SKAL jeg ha etter alt slitet.
Til slutt kommer det 4-5 forskjellige ekorn til stor glede for en forfrossen fotograf. Så noen bilder ble det da til slutt,heldigvis. Fikk også stiftet bekjentskap med en ny art for meg,nemlig nøtteskrika. Den var mer en hissig på hasselnøttene.
Alt i alt var jeg fornøyd allerede når jeg så det første ekornet,at jeg fikk noen greie artsbilder i vinterlig miljø klager jeg heller ikke på.
Nå blir dagene kortere og kortere her oppe,snart er det mørkt døgnet rundt. I år skal jeg gjøre alvor av  nordlysfotograferingen,i alle fall et par turer...tror jeg. 











søndag 7. oktober 2012

Fortsatt fine forhold for rypefotografering.

Har vært en god helg rypemessig med tildels samarbeidsvillige ryper.  Høstfargene er ikke forsvunnet og bra er det.
Har hatt besøk av Duy Pham (Nordlysfotograf), Jan R Olsen & Robin Jenssen.
Alle har fått det de kom for,nemlig rypebilder nok.

Neste helg (Lø+Søndag) blir siste mulighet for og få ryper i fint høstmiljø. Så det er bare og ta kontakt om det er av interesse.
Vil også være muligheter et par uker etter dette,men da vil nok det meste av høstfargene være borte.

Som vanlig og forventet er det store variasjoner fra fugl til fugl. Noen er allerede nesten hvite,mens andre knapt nok har begynt draktskiftet.

Alle bildene i dette innlegget er fra i går og i dag.

Et stykke unna standaren denne komp.messig. Hvorfor følge et A4 oppsett bestandig.  Driter i "regler" og lager de utsnittene jeg selv liker best,så får andre gjøre som de vil:)